perjantai 24. toukokuuta 2013

Ensimmäisen maailman ongelmia

Tällä viikolla on ärsyttänyt johto. Tai useampikin johto. Kaikenlaisia ladattavia laitteita on perheeseen kertynyt, ja jokaisella on omat laturinsa ja johtonsa. Perheemme neljästä kännykästä kolme on samaa merkkiä, mutta näistä vain kahteen käy sama laturi. Se kolmas onneksi hoituu erimerkkisen puhelimen laturilla.

Noiden kolmen puhelimen lisäksi meillä on samalta valmistajalta kaksi kameraa ja täppäri. Kaikkien virta tulee erilaisesta lähteestä. Täppärin liitin ei tietenkään voi olla samanlainen kuin yhdessäkään puhelimessa. Tyttären pokkarikamera käyttää sormipattereita, joiden laturilla onnkesi on muukin funktio. Oman kamerani akku pitää ladata omalla laturillaan.

Havahdun laturiongelmaan lähes päivittäin, kun kaivan jollekin laitteelle sopivaa piuhaa latausnurkastamme. Pitää olla tarkkana, että yhdistää oikean piuhan sekä laitteeseen että seinään. Usein on käynyt niin, että seinässä onkin väärä laturi.

Reissuun lähtiessä tarvitsen mukaan kännykän (yhteydenpitoon ja musiikin kuunteluun), täppärin (lehtien ja kirjan lukemiseen) ja kameran (kuvien ottamiseen). Kameran sentään sain ladattua etukäteen, mutta kaksi laturia piti silti varata mukaan. Ulkomaille saattaa lisäksi tarvita vielä adapterin erilaisten sähköpistokkeiden ja jännitteiden takia. Miksi virtaa ei voi tulla joka vehkeeseen samanlaisesta liittimestä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti