perjantai 3. toukokuuta 2013

Toukokuun aikana tai pari päivää myöhemmin

Haaveilemme puolisalaa omakotitalosta, mieluusti vanhasta puutalosta jossain syrjemmällä. Kuitenkin reaalimaailmassa arvostamme niin hyviä kulkuyhteyksiä, palvelujen läheisyyttä kuin huoltoyhtiön tekemiä lumitöitäkin. Meillä on kuitenkin iloksemme takapiha, jolla saan tyydytettyä kesäisin puutarhahommaviettiäni. Isommat huolto- ja ylläpitotyöt ovat kuitenkin taloyhtiön vastuulla.

Tänään napsahti palkokasvi syvälle sieraimeen, kun vastaanotin tiedotteen tulevasta huoltotyöstä.

"Tulemme öljyämään takapihan puuterassit. Työ tehdään ____________________. Pyydämme siirtämään mahdolliset terassilla olevat tavarat pois terassilta. Huomioikaa myös, että sääolosuhteet saattavat siirtää ilmoitettua aikaa, sillä terassin tulisi olla kuiva vähintään kahden vuorokauden ajan ennen käsittelyä."

Viivalle on käsin kirjoitettu "toukokuun aikana".

Öljyäminen firman piikkiin on ihan ok, vaikka kyllä se meiltä itseltämmekin on joka kevät onnistunut. Kamojen siirtäminen pois työn alta on sekin ok. Aikataulu ei tuolla tarkkuudella sen sijaan ole ollenkaan ok.

Terassimme on samaa kokoluokkaa kuin olohuoneemme. Siellä on kuuden hengen pöytäryhmä, kaasugrillija iso säilytysarkku pihapeleille yms kesäleluille. Tällä hetkellä siell odottaa nurmikolle siirtämistä lisäksi pienempi kahden hengen pöytäryhmä sekä kevytrakenteinen kasvihuone. Niiden tilalle tulee varastosta pari lepotuolia. Meidän pitäisi siis siirtää kaikki tuo tavaramäärä mahdollisesti koko toukokuuksi nurmikolle odottamaan, että öljyäminen mahdollisesti tapahtuu, mikäli ei sada pariin päivään? Nurmikolle, jonka tallomista pitäisi tähän aikaan vuodesta vielä välttää, jotta se lähtisi kunnolla kasvamaan?

Luulenpa, että lauantaiaamuna nostelemme tavarat nurtsille, öljyämme terassin ja sunnuntai-iltana saamme tavarat takaisin terassille. Maanantaiaamuna voinkin pirauttaa lapussa ilmoitetulle yhteyshenkilölle ja kertoa, että voivat ruksia meidän terassimme työlistaltaan yli. Sitten pääsenkin tekemään ensimmäisiä ruukkuistutuksia terassille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti