perjantai 15. elokuuta 2014

Laukunmetsästystä

Minulla on käynnissä kahden laukun metsästys. En ole laukkuihmisiä siinä mielessä, että seuraisin niidenkään suhteen muotia, vaan laukut ovat minulle välttämättömyystarvikkeita tavaroiden kuljettamiseen.

Ensimmäinen, jo useamman kuukauden mielen perukoilla ollut kohde on ajaton, vähäeleinen musta nahkalaukku itselleni lähinnä työhön, mutta myös vapaa-aikaan. Laukun pitäisi siis olla asiallinen, mutta rento. Siihen pitäisi mahtua A4-kokoiset paperit, mutta ei välttämättä mappikaupalla tavaraa. Plussaa saisi jaetusta pääosiosta ja muutamista sivutaskuista, jotta tavarat löytyisivät laukusta helpommin. Laukkua pitäisi pystyä kantamaan vähintään kädellä ja olalla. Toisinaan voisi olla hyvä, että olkahihna yltäisi myös vartalon poikki.

Olen löytänyt pari vaihtoehtoa, jotka täyttäisivät ainakin suurimman osan asettamistani ehdoista, mutta koska kyseessä on tähän mennessä kallein laukkuhankintani ikinä ja toivon olevani laukkuun tyytyväinen ainakin vuosikymmenen eteenpäin, en halua tehdä hätiköityjä päätöksiä.

Toista laukkua etsin aivan eri lähtökohdista. Esiteinini on toivonut syntymäpäivälahjaksi nahkaista olkalaukkua, kun nykyiset ovat kuulemma liian lapsellisia. Tämän laukun käyttäjä on siinä iässä, että oma tyyli on vielä haussa ja saattaa muuttua moneenkin kertaan. En siis ole valmis sijoittamaan tähän laukkuun yhtä paljon kuin omaan, "ikuiseksi" toivomaani laukkuun. Lähinnä hintasyistä saatan siis lahjalaukun kohdalla päätyä tekonahkaan -- uskon sen kelpaavan esiteinille ihan yhtä hyvin kuin aitokin ja kestävän käytössä juuri sen aikaa, kun laukku on tyyliin sopiva.

Tärkeä kriteeri on myös laukun koko. Lapsella iso laukku on hankala ja voi näyttää pienen käyttäjänsä olalla koomiselta. Laukkuun ei tarvitse mahtua esimerkiksi koulukirjoja, koska sitä on tarkoitus käyttää vain vapaa-ajalla. Puhelin, lompakko, nenäliinat, aurinkolasit, kuulokkeet ja vesipullo sinne pitäisi kuitenkin kuulemma saada mahtumaan.

Katselimme yhdessä netistä laukkuja, ja tiedän nyt aika hyvin, minkä tyyppisestä laukusta hän haaveilee. Itse asiassa löysin yhden nahkaisen sopuhintaisen laukun, joka täyttää esiteinin toiveet ja jota myös äiti voisi joskus lainata tai vaikka aikanaan periä omaan käyttöönsä. Yritän kuitenkin päästä vielä katsastamaan sen livenä ennen ostopäätöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti