sunnuntai 3. elokuuta 2014

Mitä tein kesälomalla?

Oma lomani loppui jo, puoliso lomailee vielä pari päivää. Lomalla oli tarkoitus hoitaa kotihommista muutama parempaa aikaa odottamaan jäänyt asia, kuten terassinoven verkko-oven asennus ja kellarivaraston perusteellisempi raivaus. Jälkimmäinen oli sovittu sadepäivälle, mutta sellaisia ei lomalle tainnut osua yhtäkään. Tekemättä jäi myös monta suunniteltua kesäretkeä: käymättä jäi kauppatori, huvipuisto, eläintarha, Suomenlinna, saaristoveneet ja Itämeren risteilyt.

Vaikka edelleen parempaa aikaa odottavat hommat toki hieman harmittavat, ehkä myös muutama suunnitteluasteelle jäänyt retkikin, niin loppupeleissä lomalla saimme aikaan juuri sen, mitä pitikin: rentouduimme, lepäsimme ja nollasimme.

Minä pääsin irti jatkuvan suorittamisen pakosta: istuin tuntikausia kirjapinon äärellä terassin lepotuolissa, nousin vain hakeakseni lisää juotavaa. Puoliso lakkasi huokailemasta ja puhisemasta vietettyään monta hauskaa rantapäivää lasten kanssa. Lapset, esiteinit, nukkuivat monta kertaa viikossa kellon ympäri: suunnilleen yhdentoista aikaan kävimme herättelemässä heidät aamupalalle, jonka senkin ulkoistimme vähintään kerran viikossa lähileipomolle. Vanhempi lapsi huomasi, että kavereiden poissaollessa myös pikkusisarus onkin oivaa seuraa konsolipelaamiseen, kun pitää hetkeksi paeta hellettä sisätiloihin.

Kävimme lasten kanssa yhden yön reissulla vajaan parin tunnin ajomatkan päässä. Vietimme siinä yhteydessä päivän tärkeiden ihmisten kanssa vesipuistossa ja toisen päivän omalla sakilla historiaan ja kulttuuriin tutustuen. Kävimme myös yhdistetyllä historia/kulttuuri/sukuloimisreissulla toisessa kaupungissa, ja tämän onnistuimme mahduttamaan yhteen pitkään ja kuumaan päivään. Näillä reissuilla panostimme erityisesti hyvään ruokaan ja kiireettömään aikatauluun.

Näinkin pienillä eväillä taisimme saada aikaiseksi mukavan ja muistoja synnyttäneen kesäloman. Sen verran on tylsääkin ollut, että lapsista ei ole ihan kamalaa palata koulunpenkille reilun viikon päästä. Varaston olemme sopineet siivoavamme jonain syksyisenä viikonloppuna, vaikka sitten punaviinipullon voimalla. Ja verkko-ovi asennetaan ensi keväänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti