tiistai 17. kesäkuuta 2014

Kesän P333

Kevätjakson hyvien kokemusten innoittamana kesän vaatevalikoiman koostaminen tuntui helpolta ja mukavalta. Käyttöön valikoitui viisi mekkoa, 12 paitaa, bleiseri, kahdet farkut, kolme hametta, ohut ostoneule, kaksi takkia ja kuusi itsetehtyä neuletta. Tälläkin kertaa siis 32 vaatetta. Näistä 18 oli käytössä jo edellisellä kaudella ja yksi neuletakki valmistui kevään aikana.

Listan ulkopuolelle jäävät kengät, laukut, huivit ja muut asusteet. Sallin tämän jouston itselleni, koska sain tämänkin kokoelman kasaan käymättä lainkaan kaupassa. Osa vaatteista alkaa olla aika lailla tiensä päässä ja päätynee poistokasaan viimeistään kesän lopussa, ja yritän olla ostamatta uutta tilalle, ellei ihan pakottavaa tarvetta tule. Yhdelle vaatteellehan tässä vielä on tilaa, mikäli kesän ainakana joku tarve tai vastustamaton halu iskee.

Toisten farkkujen tilalle piti tulla beiget housut, mutta kappas: olivat vyötäröltä kovin väljät. Samoin kaksi kevään listalla ollutta hametta olisi sopinut myös kesälistalle, mutta ne roikkuivat päälläni lähinnä peffan varassa ja saivat siksi tehdä tilaa neuletakeille.

Uikkarit on sportswear, koska rannalla kirjan kanssa loikoilu on ehdottomasti sports. Ainakaan en suostu tekemään sitä muuten kuin sellaisella säällä, että varmasti tulee hiki. Teen sports ja lounge wear -kategorioista oman postauksensa jossain vaiheessa.

Huiveissa ja kengissä on sekin “ongelma”, että näköjään meillä on toisen lapseni kanssa tänä kesänä niissä yhteinen varasto. Joitain kenkiäni yritän tosin pitää ihan ominani, vaihtelevalla menestyksellä.
Mietin asusteiden kohdalla sitäkin, että minne saakka rajauksessa mennään: mulle esim. silmälasit on pakollinen, päivittäin käytettävä varuste (vrt. vihkisormus), mutta minulla on niitä kahdet erilaiset. Lisäksi on aurinkolasit vahvuuksilla. Tai entä lasketaanko hiusvärkit koruiksi? Jotkut hainhampaat yms voisi periaatteessa laskea, mutta entä peruspampulat ja pinnit? Ei kai? Eli juurikin tällaisen rajanvedon välttämiseksi päätin omalla kohdallani, että lasken vain ns. perusvaatteet, en asusteita. Jos tästä P333-metodista tulee elämäntapa, niin voihan sitä sitten jatkossa tiukentaa omia sääntöjään.

Kesänkin listalle sallin itseni lisätä ”bonusraitoina” valmistuvia neuleita. Tämä motivaattori toimii niin hyvin, että heti kesäkuun ensimmäisellä viikolla kaivoin esiin viime vuonna kesken jääneen puuvillaisen neuletakintekeleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti