torstai 5. kesäkuuta 2014

Uusi alku

Blogi on ollut telakalla reilun vuoden. Nyt tuntuu taas kirjoittamisen tarve kasvavan suuremmaksi, ja ajattelin ottaa tämän vanhan alustan taas käyttöön. Maailman ympäristöpäivä tuntuu hyvältä aloituspäivältä.

Vuoden aikana ajatukseni kuluttamisesta ja omistamisesta ovat lähentyneet minimalismia entisestään. Tavaraa tuntuu kertyvän, vaikka sitä koittaisi vältellä. Lähinnä omaa päätäni selvittääkseni kirjoittelen tänne joistain ratkaisuista, joita olen oman kuluttamiseni ja omistamiseni suhteen tehnyt. En ole puhdas minimalisti, en ole puhdas ekohörhö. Pohjimmiltani olen laiska ja mukavuudenhaluinen.

Kotonani asuu lisäkseni kaksi esiteiniä ja puoliso, joita nämä ”hömpötykseni” eivät juurikaan kiinnosta ja joita en halua painostaa elämään omien kriteerieni mukaan. Perhe-elämä vaatii kompromisseja, jotta kaikkien olisi hyvä olla. Ja sitähän tässä pohjimmiltaan tavoittelen omalta osaltanikin: hyvää oloa.

Minimalismini sekä pyrkimykseni yksinkertaisuuteen, selkeyteen ja helppouteen näkyvät lähinnä henkilökohtaisissa valinnoissani pukeutumisen ja kosmetiikan suhteen. Joitain ratkaisuja olen tehnyt myös kodinhoidossa ja muussa elämänhallinnassa. Jos joku tänne eksyy lukemaan, ilahdun kovin kommenteista ja kysymyksistä, tai edes postausten alalaidassa olevien nappien kliksauttelusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti