maanantai 29. syyskuuta 2014

Luomua viikko vai koko vuosi?

Jostain osui silmiini taas uusi teemaviikko: nyt vietetään luomuviikkoa. Hyvä ajatus tässäkin on takana, mutta ei yksi viikko mitään pelasta, jos luomu ei ole mielessä muina 51 viikkona.

Itselläni luomu on yksi niistä tekijöistä, joista annan lisäpisteitä ostopäätöksiä tehdessäni. Kuiva-ainekaappia olen "luomuistanut" jo vuosia ostamalla hiljalleen loppuneiden tarvikkeiden tilalle luomuvaihtoehtoja. Hivuttamalla ei hintakaan ole tullut esteeksi. Luomua on muun muassa jauhot, sokerit, myslit, riisit, kaakaojauheet, ruokaöljyt, monet mausteet sekä papusäilykkeet.

Harmikseni lähimarkettimme valikoimista näyttää poistuneen edullisin luomupasta, ja jäljellä olevissa luomupastoissa hinta on meidän ruokatottumuksillamme liian kova. Pastaa uppoaa varsinkin enemmän urheilevaan esiteiniin rajattomia määriä. Samasta syystä en osta tomaattimurskaa enkä maitoa luomuna.

Tuoretuotteista luomuna ostan vihanneksia ja hedelmiä sekä lihaa saatavuuden mukaan sekä joitain maitotuotteita. Lähimarketissamme on varsin usein alennuslaputettuna niin luomujauhelihaa kuin -kokolihaakin, ja ostankin niitä aina kohdalle osuessa pakastimeen. Toisessa käyttämässämme leipomossa on myös panostettu luomuun: saatavana on paria eri luomuleipää ja aina jotain makeaakin luomulaatuisena.

Viimeisin luomulöytöni on lasten evärasioihin sopivat Kotilihan minilihapullat. Kerrassaan mainioita arjen helpottajia, ovat saaneet tällaisen periaatteesta eineksiä karttavankin puolelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti