tiistai 29. heinäkuuta 2014

Herkutellaan välillä

Vaikka pyrimme puhtaisiin ja perusterveellisiin ruokavalintoihin, niin emme suinkaan ole tiukkoja puristeja. Kerran, pari kuussa käymme paikallisessa pitseriassa tai hampurilaisravintolassa. Vastapainoksi käymme yhtä usein myös ”oikeissa ravintoloissa”, kuten lapset sanovat. Ulkona syöminen on koko perheen yhteinen harrastus ja nautinto. Aina siihen ei ole ollut varaa, joten osaamme kyllä arvostaa tätä pientä ylellisyyttä.

Kotonakin kaapista löytyy välillä epämääräistä huttua. Lapset haluavat toisinaan maustettuja jugurtteja tai vanukkaita. Perheen molemmat aikuiset ja toinen lapsi tykkäävät leipomisesta, joten meillä myös leivotaan usein: juustokakkuja, muffinsseja, keksejä... Leipää leivoin jossain vaiheessa usein itse, mutta tällä hetkellä ostamme leivät joko lähileipomosta tai vähän kauemmasta leipomosta. Leipäsnobeiluun kyllästyneet lapset välillä toivovat "ihan tavallista leipää" eli ruispaloja ja paahtoleipää.

Oma paheeni on CocaCola, nimenomaan se aito ja alkuperäinen. Muut merkit eivät vaan maistu samalta. Kun muulla perheellä on karkkipäivä, minulla on puoli litraa kokista. Toisinaan nappaan pullon myös työreissujen evääksi ja poden huonoa omatuntoa.

Karkinsyönnistä olen lakkoillut tällä erää puolisen vuotta. Välillä poden kestämätöntä karkintuskaa, mieli tekee milloin salmiakkia, milloin suklaata tai jotain tiettyä hedelmäkarkkia. Toistaiseksi olen selättänyt nämä tuskanhetket ja mietinkin, josko luopuisin karkista kokonaan. Ehkä kuitenkin jätän viikon mittaisen herkutteluoption joulun aikaan – suklaa ja vihreät kuulat nyt vain kuuluvat traditioihini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti