lauantai 5. heinäkuuta 2014

Kynnet kauniiksi

Vasta aikuisena kynsien pureskelun lopettaneena minulle on tärkeää, että kynteni näyttävät hyviltä. Varsinkaan kesällä en kuitenkaan usein jaksa lakata kynsiä, koska lakka kärsii nopeasti pihalla ja palstalla puuhatessa: monestikaan en ehdi miettiä puutarhahanskojen laittamista, kun ihan ohimennen alan puuhata jotain pientä. Kynnenkiillotusviilalla saa kesälläkin kynnet siistin näköisiksi.

Kesällä ”kuuluu” kuitenkin mielestäni olla lakatut varpaankynnet. Myös juhliin tykkään laittaa kynsiin lakkaa. Myös toinen lapseni haluaa välillä kynsiään lakattavan. Minulla onkin puolisen tusinaa eri väristä kynsilakkaa, lähinnä Lumenen Natural Codea ja Mavalaa. Näitä myydään sen verran pienissä pulloissa, että ehdin käyttää ne lähes loppuun ennen niiden kuivahtamista. Esimerkiksi Benecosin vähän ekommat kynsilakat ovat tuplasti isommissa pulloissa, jotka ovat minun käyttööni ihan liian suuria. Kynsilakanpoistoaineeni on Lumenen asetoniton Gloss & Care.

Kynsien hoidossa luottovälineet mainitun kiillotusviilan lisäksi ovat Fiskarsin kynsisakset ja lasiviila. Puutarhahommien jälkeen tarvitaan tietenkin kynsiharjaa, kun ne hanskat eivät aina muistu mieleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti