perjantai 25. heinäkuuta 2014

Kodin tekstiilejä, osa 2

Keittiössä meillä on astia- ja käsipyyhkeitä vino pino. Tätä en pidä ongelmana, koska vaihdamme keittiöpyyhkeen lähes päivittäin, joskus parikin kertaa päivässä. Muutama erikuosinen keittiöpyyhe on eri pinossa, niitä käytän leivinliinoina. Itselläni on kaksi esiliinaa, keittiössä viihtyvällä lapsella yksi.

Tiskirättejä olen neulonut itse bambu- ja puuvillalangoista. Uudet rievut otetaan ensimmäisenä käyttöön keittiössä, ja kun ne aikanaan pinttyvät niin, ettei niitä saa enää puhtaiksi, ne siirretään muuhun siivoukseen. Patalappuja on neljä – kahdellakin kai pärjäisi, mutta pesuvaraa on hyvä olla.

Pöytäliinoja tahtoisin käyttää, mutta meidän arjessamme sellainen ei pysyisi pitkään siistinä. Meillä onkin vain yksi pöytäliina tukevastaa pellavakankaasta, jota käytetään lähinnä juhlissa. Viime talvena viritin siitä verhon terassin oven eteen vetoa estämään – toimi loistavasti! Kaitaliinoja meillä on neljä – yksi vakiokäytössä kukkapöydällä, yksi jouluinen ja kaksi, joita käytetään lähinnä vieraiden aikana. Arjessa kaitaliinat rullautuvat äkkiä syrjään niin ruoka- kuin sohvapöydältäkin. Melkein unohdin: terassin pöydällä on myös oma liinansa.

Toivelistallani on pellavaiset lautasliinat, mutta muu perhe arvostaa arjessa enemmän talouspaperia ja juhlakattauksissakin paperiset lautasliinat ovat riittäneet toistaiseksi mainiosti. Paperiliinoilla saa kivasti tuotua väriä ja vaihtelua muuten hyvin neutraalin väriseen astiastoomme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti